Epres-banános pite

Mostanában eszméletlenül rá vagyok kattanva a banános cuccokra, jöhet minden, ami banán ízű. Legyen szó banános-cseresznyés Milford teáról, banános Milli mia krémtúróról, banánchipsről, banános Cerbona szeletről, vagy akár a sima banán gyümölcsről…imádom mindet. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy amikor 1,5 hete beültünk a Sugar shop-ba sütizni, nekem egyből az epres-banános pitére esett a választásom. Azóta pedig csak csorgott a nyálam az emlékeimben élénken élő íz után, és egyre erősödött bennem a vágy, hogy megpróbáljam leutánozni azokat az ízeket (ami persze annyira nem nehéz dolog, hiszen az eper-banán kombó szerintem csak jó lehet). Tegnap sütöttem. :)

Linzer tésztát használtam alapul, majd ráfektettem egy réteg szeletelt banánt. Ezt így együtt megsütöttem. Ezután jöhetett a vanília puding, rá pedig az eperszeletek. Egyszerű, és nagyszerű. Isteni finom lett. Két nagy tál készült, és már alig van belőle… ;)

5 thoughts on “Epres-banános pite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>