A függöny mögött

Rám nézhetsz és találgathatsz, feltételezhetsz, tippelhetsz, kérdezősködhetsz, kombinálhatsz, gyűjtheted a kirakós darabjait, tapogatózhatsz a sötétben, nyugodtan próbálkozhatsz. Soha de soha nem fogsz igazán megismerni, ha nem is akarod igazán. Soha de soha nem fogod tudni, hogy mi zajlik a függöny mögött…legbelül. Ott lapul minden – minden, amiről az ég világon nem tudsz semmit: a titkaim, az emlékeim, az életem. A válaszok a miértekre. Amit látsz, az csak a felszín. Ha nem találod meg a helyes ösvényt, ami közel vezet hozzám, az erdőben bolyongva mindvégig csak az avart és a fatörzseket fogod látni, a lombkoronát sohasem. Ennél több nem lehetek, se neked, se másnak. Míg valaki be nem toppan az életembe, hogy rendberakjon mindent, ami elromlott, csak az üresség marad.

Valaki, aki bátor lesz annyira, hogy nem riad vissza a földre hullott szilánkoktól. Aki bátor lesz annyira, hogy a szemembe nézve mélyre lásson. Aki bátor lesz annyira, hogy ne nevezzen gyávának, hanem kézenfogva vezessen át a hídon. Aki bátor lesz annyira, amennyire te nem vagy az.

6 thoughts on “A függöny mögött

  1. Én Rád néztem, mélyen a szemedbe és megtaláltam benned azt, amit Senki más. Az igaz barátságot. Mindent. Az önzetlenséget, a szeretetet, az őszinteséget, a becsületet, minden ott bujkált a két pici őzike szem mögött. Érdekes, és kicsit bánom, hogy csak hetedikben (?) néztem bele igazán. Addig csak láttam, de nem néztem…! Nem tudhattam milyen vagy igazán, csak mások elmondása alapján ítélkeztem. De itt vagyok, és igazán tudom milyen vagy. Kincs. De olyan de olyan de olyan nagy kincs :) valaki, akitől tanulhatok, akire felnézhetek, aki átsegít a nehéz időszakon. Már akkor is olyan akartam lenni, mint Te. Példakép vagy, igen. Ugyanúgy akartam öltözködni, nevetni, írni sorolhatnám még! Részben elértem, részben nem, egy biztos, az életed részévé váltam, és ez így egyszerűen csak: jó nekem! ;)

  2. Lenyűgöző, ahogy a szavakat formálod! :)
    Nem csak itt, hanem a többi írásodban is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>